fbpx

Fliserens eller nye fliser? Sådan forlænges levetid og holdbarhed markant!

Fliserens eller nye fliser? Sådan forlænges levetid og holdbarhed markant! 150 150 admin

Fliserens eller nye fliser? Sådan forlænges levetid og holdbarhed markant!

Når først du har fået udført en fliserens, eller har fået lagt helt nye fliser, så ønsker du naturligvis, at disse skal holdes pæne og rene så længe som muligt. Flisepest, mos og alger kan være en plage uden lige, for blandt andet fliser og murværk i din have, hvilket hurtigt kan få selv det pæneste område til at fremstå trist. I dette indlæg ser vi nærmere på, hvordan flisernes holdbarhed og levetid forlænges markant – uanset om disse er nye, eller om du har fået udført en fliserens af de eksisterende. Vil du vide mere om flisepest generelt? Så læs vores store guide om emnet: Den store guide til flisepest – årsager, behandling og forebyggelse.

Fliserens

Beskyt dine fliser – undgå fugt, sol og luft 

Flisepest, mos og alger trives særdeles godt i fugtige miljøer, hvor området ikke udsættes for særlig meget vind eller direkte sollys. Derfor ser vi blandt andet at mos let vokser godt i de skyggelagte skove, men ligeledes mange andre steder, hvor flisepest og andre plager er mindre populære – eksempelvis på havens fliser.

Læs også: Hvad er flisepest? Sådan opstår flisens fjende nummer 1

For at undgå flisepest og andre plager, kan du fokusere på at skabe et mere tørt miljø omkring dine flisearealer. Det kan være at nedskære eller helt at fjerne buskads, der ellers skygger og opsamler fugt, samt begrænser muligheden for indtrængning af lys og luft. Netop sollys og ventilation er med til at tørre mos, flisepest og alger ud, samt at forhindre mere eller mindre konstant tilførsel af fugt, der ellers ville komme fra blandt netop buskadset.

Ønsker du at forlænge levetiden og det pæne udseende på dine fliser? Så vil første skridt i den rigtige retning altså være, at sørge for at åbne mest muligt op, så sol og luft kan hjælpe med en naturlig bekæmpelse. Har du store træer og en overordnet mørk have? Så kan det ligeledes være en god idé at beskære havens træer, så vidt det er muligt.

Behandling af fliser med imprægnering

Har du ikke mulighed for at åbne haven op, og sikre tilstrækkeligt med lys og luft? Har du særlige områder, der er hårdt ramt af flisepest i din have? Eller vil du være fri for arbejdet og sikre dine fliser bedst muligt fra start? Så anbefaler vi, at du beskytter dine fliser med en effektiv og beskyttende imprægnering. Imprægneringen påføres efter en fliserens, hvilket du kan læse mere om i vores indlæg: Fjern flisepest med højtryksrenser – 5 gode råd til at gøre det selv.

En imprægnering sikrer, at flisen afviser vand og fugt, hvilket minimerer muligheden for vækst af flisepest, mos og alger. Selve imprægneringen sker ved at imprægneringen sprøjtes ud over fliserne i et tyndt lag. Herefter vil overfladen på flisen være bedre beskyttet samt vandafvisende. Netop vandafvisningen sikrer, at flisen ikke suger vand og fugt til sig, der ellers er med til at sikre optimale forhold for vækst blandt alger, mos og flisepest.

Ønsker du at imprægnere dine fliser selv, kan dette eventuelt påføres med en ukrudtssprøjte eller udrulning med malerrule. Det kan være svært at vurdere mængden, der skal bruges, men sprøjtes der for meget på, vil imprægneringen ligne en matteret hvid substans på flisens overflade. Ønsker du at slippe for det manuelle arbejde? Så står vi naturligvis til rådighed med gode priser på imprægnering. Hos Stecks Fliserens har vi professionelt udstyr, hvilket sikrer at vi kan være behjælpelige med både effektiv fliserensning, algebehandling samt en efterfølgende imprægnering der fordeles korrekt på fliserne. Vi har eksempelvis en speciallavet pumpe til korrekt udførsel ved imprægnering af fliser.

Imprægnering

Hvornår bør fliserne imprægneres?

Det er væsentligt for en effektiv imprægnering at dine fliser er helt rene før behandling. Imprægneringen bør udføres i forlængelse af en fliserens, eller 3-6 efter lægning af fliserne, hvis disse er nye. Det kan ikke gøres før, da saltpeteren skal have lov at trænge ud af fliserne, før disse imprægneres, hvis de er nye. Er fliserne blevet renset og vasket inden imprægnering, er det vigtigt, at disse har fået lov at tørre før påførslen. Efter imprægneringen er fordelt på fliserne, skal denne have lov at tørre, hvorfor det er vigtigt ikke at sprøjte på dage med chance for regnvejr i de efterfølgende timer.

Hos Stecks fliserens har vi udover fliserens ligeledes mulighed for at arbejde og behandle med algefjerner, hvilket fjerner de mikroskopiske rester af alger. Sådan sikrer vi i samspil med imprægneringen, at dine fliser vil fremstå pæne og rene, mange år ud i fremtiden. Efter imprægnering vil fliserne også i fremtiden være langt lettere at vedligeholde, end fliser der blot har fået lov at stå hen. Har du spørgsmål til behandling, priser eller lignende? Så kontakt os endelig. Vi vil hellere end gerne hjælpe med beskyttelse og forlængelse af levetiden på dine fliser. Hos Stecks Fliserens tilbyder vi 30 års garanti på fliserens og imprægnering af eksisterende fliser, samt ved imprægnering af nye fliser. Vil du vide mere om vores arbejde med flisepest og fliserens? Så læs vores indlæg: Rens af fliser – Sådan fjerner professionelle flisepest.

Hos Stecks fliserens er vi altid klar med rådgivning eller et godt tilbud. Vil du vide mere, så kontakt os allerede i dag!