fbpx

Rens af fliser – Sådan fjerner professionelle flisepest

Rens af fliser – Sådan fjerner professionelle flisepest 150 150 admin

Rens af fliser – Sådan fjerner professionelle flisepest

Når vi arbejder professionelt med flisepest rens og den overordnede rens af fliser, så har vi hos Stecks ofte en mere eller mindre fast fremgangsmåde og arbejdsprocedurer, baseret på mange års erfaring. At fjerne flisepest og andre uønskede plager kan være en kamp, men vi har endnu ikke mødt problemer, som vores effektive og specialbyggede udstyr ikke kan klare – så tøv ikke med at kontakte os hvis du har behov for en erfaren fliserenser eller en mere specifikt en effektiv flisepest rens.

I dette indlæg gennemgår vi de tre primære processer, vi udfører, når vi møder op hos en kunde. Endvidere hvordan vi bruger algebehandling til blødgøring og som fliserens fjerner, hvilket i det samlede billede kan gøre hele forskellen. Vil du vide mere om flisepest? Så tag et kig på vores store guide til flisepest.

Når Stecks Fliserens bookes til en opgave, så sørger vi altid for at være klare og professionelle i vores kommunikation. Det betyder blandt andet, at vi er tydelige omkring hvornår vi kommer og udfører arbejdet, det samlede omfang og opgavens forventede varighed totalt. Omvendt forventer vi som udgangspunkt, at du har ryddet flisearealer, indkørsler med videre, så vi kan påbegynde vores arbejde, når vi møder op til aftalt tid på det aftalte sted.

Vores arbejde med flisepest rens – algebehandling gør forarbejdet

Er dine fliser slemt plaget, så vil vi hos Stecks Fliserens ofte benytte en algebehandling. Den fungerer som flisepest fjerner og som udgangspunkt for vores videre arbejde på underlaget. Ligesom en gryde der har stået lidt for længe før opvasken tages, kan det nemlig være en god idé at lægge fliserne i blød. Algebehandlingens formål er at løsne den del af flisepesten samt mos og algebelægning, der virkelig har fået lov til at sidde og gro fast i fliserne. Det er væsentligt at få foretaget en dybdegående algebehandling og flisepest rens, da netop flisepesten sætter sporer i fliserne. Disse rødder eller sporer kan være skyld i små revner, der beskadiger fliserne på længere sigt. Vil du vide mere, så læs indlægget: Hvad er flisepest? Sådan opstår flisens fjende nummer 1

Algebehandling

I situationer hvor fliserne er stærkt plaget, vil det ofte være netop dette forarbejde, der gør forskellen på det endelige resultat. Vi har udstyret til at fordele algebehandlingen jævnt, så skidt, mos, alger og svamp løsnes overalt hvilket kan være svært at sikre, hvis det blot hældes ud fra en dunk, uden yderligere tanke bag. Det er væsentligt at der benyttes den rette mængde algemiddel. Afhængigt af behovet, bruger vi et sted mellem 100-200 liter algemiddel på 100m2 efter fortyndelse. Det kan lyde af meget, men svarer kun til cirka 4 liter koncentrat før opblaning.

Rens af fliser – effektiv højtryksrens med 90 grader varmt vand

Efter blødgørelse af de plagede områder, er vi klar til at udføre vores fliserens. Vi har hos Stecks Fliserens mange års erfaring, og derfor ved vi, at ingen fliser eller andet underlag er ens. For at skåne flisen mest muligt kører vi altid med det lavest mulige tryk på vores højtryksrenser. Ved flisepest rens, og dermed den overordnede fliserens, benytter vi som nogle af de eneste i Danmark 90 grader varmt vand. Det giver os en unik mulighed for at lade varmen arbejde for os hvilket sikrer, at netop vores behandling er skånsom over for fliserne – og desuden er en ekstremt effektiv flisepest fjerner. Fliserne renses i bund, hvilket giver et pænt, langvarigt resultat. Grunden til at netop 90 grader varmt vand er så effektivt, er fordi at vandmolekylerne spredes, hvilket blødgør vandet – da dette nærmest er damp.    

Den foregående behandling med algemiddel i kombination med vores unikke højtryksrenser gør, at vi kan være yderst effektive i vores flisepest rens. VI ser typisk, at flisepest kommer retur efter 2 år, når private selv udfører deres fliserens. Det kan blandt andet skyldes, at deres højtryksrenser ikke får renset flisen i bund.  Ønsker du selv at prøve kræfter med rens af fliser? Så har vi lavet en guide med 5 tips til at fjerne flisepest med en højtryksrenser.

Højtryksrens

Sagt med andre ord fjernes skidtet, men i og med at der ikke er benyttet en effektiv højtryksrenser i kombination med algebehandling eller flisepest fjerner til opgaven, vil der stadig være spor af flisepest, mos og alger tilbage. Disse spor hjælper hurtigt plagen med at komme retur – og er overfladen beskadiget grundet forkert tryk på højtryksrenseren, så vil dette endda gå endnu hurtigere end i første omgang.

Efterbehandling med imprægnering – pæne fliser i mange år

Når vi først har udført en rens af fliser, anbefaler vi altid, at der efterfølgende udføres en imprægnering af fliserne. Imprægneringen hjælper med at beskytte flisens overflade, hvilket gør det langt mere besværligt for flisepest, alger og mos at sætte sig. Selv hvis der skulle komme en smule, så sikrer imprægneringen ligeledes, at flisen er lettere at vedligeholde. Vores erfaring siger os, at en overflade eller flise uden imprægnering bliver rug og ødelagt 5 gange så hurtigt, som en imprægneret flise gør. Du kan blive klogere på levetid og beskyttelse i vores indlæg: Fliserens eller nye fliser? Sådan forlænges levetid og holdbarhed markant!

Selve imprægneringen laver vi altid et par dage efter selve rensen af dine fliser. Det gør vi for at sikre, at fliserne er gennemtørre, før vi imprægnerer dem. Vi har brugt vores mange års erfaring med fliserens og imprægnering på at udvikle en specialbygget pumpe, der fordeler imprægneringen optimalt. Vi imprægnerer af to omgange, for at opnå den bedste dækning af arealet. I samme forbindelse anvender vi naturligvis kun de absolut bedste produkter, der naturligvis er miljøgodkendte. Netop den store ekspertise er også ensbetydende med, at vi giver 30 års garanti på vores fulde behandling med fliserens og imprægnering, samt ved imprægnering af nylagte fliser.

Har du spørgsmål, behov for konkrete vurderinger eller tilbud på vores arbejde – herunder flisepest rens eller det overordnede arbejde med fliserens – så kontakt os endelig.

Stecks fliserens er vi altid klar med rådgivning eller et godt tilbud. Vil du vide mere, så kontakt os allerede i dag!